Úvod » Mladinové koncentráty » GOZDAWA » Špeciálne pivá » Gozdawa Biere Brut (3,4kg)
Biere Brut - iným názvom tiež Biere Champagne. Jemne chmelené, z plzeňských sladov, pomaly kvasené pomocou Champagne kvasiniek. Dodaním hoblín francúzského duba v priebehu kvasenia obohacuje pivo o chute typické pre fermentáciu v dubovom sude. Toto legendárne a vynikajúce pivo je teraz k dispozícii aj vo verzii pre homebrewing.
Názov: mladinový koncentrát
Zloženie: jačmenný slad, chmeľ, voda, sušené kvasinky, dubové hobliny
Alergény: A1
Čistá hmotnosť: koncentrát - 3,4kg, kvasinky - 7g, dubové hobliny - 10g
Krajina pôvodu: EU
Doporučený objem várky: 18l
Pasterizované bez chemických konzervantov. Neobsahuje GMO. Skladujte na suchom a chladnom mieste.
Výživové údaje na 100g výrobku:
Návod na použitie:
1. Pred použitím umyte a dezinfikujte všetko zariadenie, ktoré príde do styku s obsahom koncentrátu. Odstráňte plastové viečko a vyberte vrecko s kvasinkami.
2. Dajte plechovku na 5 min. do horúcej vody (obsah sa po zahriatí lepšie vyprázdni). Potom obsah plechovky prelejte do sterilizovanej fermentačnej nádoby. Pridajte 2l horúcej vody. Do fermentačnej nádoby vložte sparené dubové hobliny. Môžete pridať 0,5kg maltózy a všetko dôkladne premiešajte. Doplňte studenou vodou na objem 18l a výslednú teplotu 20-25oC (dosiahnete dolievaním studenej alebo horúcej vody podľa potreby). Dôkladne miešajte, aby sa všetky zložky úplne rozpustili.
3. Pokiaľ je teplota mladiny v rozsahu 20-24oC pridajte kvasinky a poriadne rozmiešajte. Kvasinky doporučujeme vopred rozkvasiť nasledovným spôsobom: v 100ml prevarenej a ochladenej vody s teplotou 32-36oC kvasinky najskôr rehydratujte, čo trvá asi 30min., pozvoľna premiešajte a potom ich prelejte do fermentačnej nádoby s mladinou a dobre premiešajte.
4. Uzatvorte fermentačnú nádobu, nasaďte kvasnú zátku naplnenú studenou prevarenou vodou.
5. Fermentácia trvá 7-14 dní. Ak sa už z kvasnej zátky neuvoľňuje CO2 (teda už nebuble a hladiny sa vyrovnali), fermentácia je ukončená.
6. Potom pivo stočte do dezinfikovaných fliaš, súdkov a pod. a pridajte fermentačný drops (1ks na 0,5l) alebo 4g (kávovú lyžičku) maltózy (dextrózy). Po zatvorený nechajte stáť 3-5 dní pri teplote 20oC, aby prebehla druhotná fermentácia.
7. Potom odložte fľaše na chladné a tmavé miesto po dobu najmenej 6-8 týždňov. Trvanlivosť takto uloženého piva je najmenej 2 roky.