Úvod » Kvasinky (pivo) » Kvasinky IVHB - W-34/70 (10g)
SUCHÉ PIVNÉ KVASINKY IVHB W34/70 - kvasinky pre spodné kvasenie
Zloženie: Saccharomyces cerevisiae z Nemecka (Weihenstephan).
Charakteristika: slávny nemecký kvasinkový kmeň z Weihenstephan je používaný po celom svete. Je určený pre pivá spodnej fermentácie, zvlášť pre typy piva Lager. Produkuje pivá s vyrovnanou kvetinovou a ovocnou arómou.
Stupeň prekvasenia: stredný
Sedimentácia: vysoká
ABV: max. 10%
Teplota kvasenia: 9°C - 22°C
Optimálna teplota kvasenia: 12°C - 14°C
Dávkovanie: 80g/hl - 120g/hl pri teplote 12-15°C, 200g/hl pri teplote pod 12°C, 300 g/hl pri teplote 9°C.
Pre druhy pív: vhodné pre ležiaky s jemnou, ľahko ovocnou a esterovou príchuťou
Návod na použitie: Najskôr namočte kvasinky do čistej sterilnej vody alebo do mladiny pri teplote 27°C ± 3°C. Množstvo tekutiny by malo byť 10x väčšie ako je váha kvasiniek. Opatrne miešajte 15-30 min. až vznikne kašička, potom miešajte ďalších 30 minút. Teraz máte kvasinky pripravené pre použitie v kvasnej nádobe. Kvasinky je tiež možné aplikovať v suchom stave, rovnomerným rosypaním do kvasnej nádrže, tak aby sa nevytvárali hrudky. Teplota mladiny musí byť v rozsahu 20°C - 25°C. Po 30 minutách dôkladne premiešať alebo, čo je lepšia alternatíva, dôkladne prevzdušniť. Doporučená vonkajšia teplota 9°C-20°C.
Balenie: 10g
Skladovanie: na suchom a tmavom mieste s teplotou pod 12°C. Otvorené balenie dôkladne uzavrite a skladujte v chladničke a čo najskôr spotrebujte.
Trvanlivosť: Pri dodržaní skladovacích podmienok je doba trvanlivosti neotvoreného balenia 24 mesiacov.
Typické vlastnosti kvasiniek:
(* - keď je suchých kvasiniek rozložených na 100g/hl, tj. 6x106 životaschopných buniek/ml)
Doporučenie: doporučujeme pred samotným komerčným použitím našich kvasiniek urobiť malú skúšobnú várku.